YANMIŞ GRANİT ÖZELLİKLERİ
İçeriğinde alkali feldspat, mika ve koyu renkli mineral barındıran açık renkli derinlik kayaçlarına granit adı verilmektedir. Granitlerin sınıflandırılmasında belirleyici olan barındırdıkları minerallerin karakterleridir. Granitlerin tane büyüklükleri farklıdır. Renkleri ise feldspatınki maddesine göre belirlenir. Granitler genelde siyah, beyaz, açık gri, koyu gri, koyu pembe, kırmızı, yeşil renklerde olabilirler.
Granitin Türkiye’de kullanımı 90lı yılların başlarına denk gelmektedir. Yaygın kullanım alanına sahip olması birçok avantajı beraberinde getirmektedir. En çok tercih edilen Granit çeşidi yanmış granitlerdir. Dış cephe kaplamalarında, zeminlerde, döşemelerde
yanmış granit sıkça kullanılmaktadır. Yanmış granitler, cilalanan granitler yerine pürüzlü yüzey oluşturularak insanların kaymasını önleyen güvenilir zemin oluşturmaktadırlar.
Dış mekân zeminlerinde genellikle
yanmış granit kullanılmaktadır. Çünkü yağmur gibi hava durumlarında zeminler kayganlaşmakta ve düşme riski artmaktadır. Yanmış granit oluşumunda, genelde oksijen makinesi kullanılmaktadır. Granit işlenmemiş halde oksijenli kaynak makinesine batırılarak parlak yüzey üzerinde pürüz ve boşluk sağlanmaktadır.
Bu işlem kumlanma ya da çekiçlenme yöntemiyle de yapılabilmektedir. Binaların dış yüzeyinde eskitme ya da gölge efekti
yanmış granit ile sağlanır ve böylece şık bir görünüm elde edilir. Yanmış granitler bazen yanık veya yakılmış granit olarak da kullanılmaktadır. İçerik bakımından hepsi aynıdır. Fiyatlandırma bakımından yanmış granitler daha pahalıdır; çünkü granit mermerin işlenmesi ağır işçilik ve maliyet getirmektedir.
Uygun fiyatla yanmış granit ve diğer çeşitlerini müşteri taleplerini ilk sırada tutan ve kaliteden ödün vermeyen firmamızdan güvenilir bir şekilde temin etmeniz mümkündür.